Posts Categorized: repertoire

Monteverdi 450 år!

I 2017 fylder den store renæssancemester Claudio Monteverdi 450 år og i Musica Ficta føler vi os naturligvis forpligtet til at fejre denne betydningsfulde komponist med et flot fødselsdagsprogram. Monteverdi (1567-1643) er mest kendt for sine operaer, som er de første geniale operaer i hele repertoiret. Men det glemmes ofte at Monteverdi også var en… Read more »

Reformationenen 500 år

I Musica Ficta har vi i snart 20 år varetaget den danske sangskat på det højeste professionelle niveau, en sangskat som på mange måder er ganske unik for dansk kultur og som gennem tiden har fungeret som en fælles konstitution af national og åndelig bevidsthed. At skabe kollektiv åndeligt grundlag gennem fællessang er dog ikke… Read more »

Gesualdo til påske

Da den aldrende komponist Gesualdo i bodfærdighed skiftede bane, blev resultatet noget af den smukkeste og mest gribende kirkemusik fra den alleryderste sen-renaissance.   Gesualdo er ellers mest kendt for at han i jalousi myrdede sin hustru. Han er også kendt for de mærkeligste og mest udtryksvilde madrigaler nogensinde. Men sent i sit omtumlede og… Read more »

Danske sange hele året

Ensemblets 16 cd’er med danske sange på Naxos, som dækker perioden fra Weyse til vor tid, inklusive en række komponist-portrætter, har været rekordsælgende og løbende kommet ud i nye versioner og nye oplag.   De danske sange repræsenterer faktisk en unik kulturarv og i Musica Ficta ønsker vi at give disse sange al den fordybelse… Read more »

Sange af nulevende komponister

Musica Fictas intense arbejde med Den Danske Sangskat, der indtil nu har ført til hundredvis af koncerter og 15 CD’er, har ofte indeholdt helt nye sange af nulevende komponister der formår at falde naturligt, men dog også fornyende, ind i traditionen.   Dette har ført til at vi har samlet disse nye sange sammen til… Read more »

Madrigalens Renæssance

Madrigal-genren florerede 1540-1650 og er en af de mest populære vokalformer overhovedet med sin blanding af lærd musikteknik og sexet leg med ord og symboler i raffineret blanding.   Musica Ficta har dyrket denne genre i de sidste 20 år og har nået et højt internationalt niveau, helt sammenligneligt med det bedste af den art… Read more »

Sommerfugledalen med Stefan Forssén

Stefan Forrsén er en af de helt store navne i svensk jazz. Han er en slags viderefører af den tradition, der blev grundlagt af Jan Johansson (Jazz på Svenska) og siden manifesteret af folk som Bengt Hallberg, Arne Domnérus og Monica Zetterlund, en udpræget jazzet stil med stærk indflydelse fra nordisk folketone. Forssén er imidlertid… Read more »

Jul med Musica Ficta

  Palestrina har i flere år været hovedpersonen ved Musica Fictas julekoncerter og i 2016 er det hans storslåede julemessee “O magnum mysterium” for seks stemmer, der er på programmet. Her berettes om det store mysterium at Guds fødtes på jord.     Messen er et julehøjdepunkt af de helt store og festlige og et… Read more »

Weyses Morgen- og Aftensange

Efterhånden er det blevet sådan her i landet at folk tror at alle de gode, gamle danske sange er skrevet af Carl Nielsen. Og det er da også til en vis del rigtigt. Men, – mange af de melodier, som de fleste danskere kender, og dem som måske ligger hjertet nærmest, “Altid frejdig”, “Velkommen igen,… Read more »

Vokalkomponisten Carl Nielsen

Kendskabet til Carl Nielsens sange er stærkt i Danmark. ”Jens Vejmand” og ”Jeg ved en lærkerede” er kendt af enhver, men i dette koncert-koncept forsøger vi at præsentere Nielsen i al sin bredde, fra det folkelige til det yderst forfinede.   De velkendte sange er naturligvis i forgrunden, men vi præsenterer også Carl Nielsens forsøg… Read more »