Madrigalens Renæssance

Madrigal-genren florerede 1540-1650 og er en af de mest populære vokalformer overhovedet med sin blanding af lærd musikteknik og sexet leg med ord og symboler i raffineret blanding.

 

Musica Ficta har dyrket denne genre i de sidste 20 år og har nået et højt internationalt niveau, helt sammenligneligt med det bedste af den art i verden. Men i det kommende år ønsker vi at perfektionere vores dyrkelse af madrigalen på nogle felter som ingen andre madrigal-grupper i vor tid har vovet sig ud i.

 

Det vides at man i tiden omkring 1600 i udstrakt grad ikke blot forsynede madrigalerne med masser af ornamenter, men at man opererede med improvisationer i denne stil. Vi ønsker med stor alvor at kaste os ud i denne forskning og praktiske realisering af hvordan madrigalsang expanderede ret vildt for 400 år siden, hvilket aldrig har været prøvet i moderne tid.
I Musica Ficta besidder vi madrigal-solosangere af absolut højeste karat, der har levet med denne genre i årevis og derfor har det helt nødvendige grundlag til at gå videre med disse experimenter. Med en flot bevilling fra Beckett-Fonden har vi fået mulighed for, at udvikle madrigalgenren i den vildskab og fantastiske skikkelse den må have haft dengang.

 

Vi prøver os frem på helt jomfruelig jord, og de koncerter der kommer ud af dette vil være en medvirken i den spændende proces vores 6 madrigalsangere er midt i. Deltag i denne udforskning, hør os experimentere i forskellige retninger, og hør færdige resultater i italienske, engelske, tyske og danske madrigaler.

 

 


Praktisk info
Besætning: 8 sangere & Bo Holten, dirigent og fortæller
Pris: 18.000 DK
Varighed: ca. 75 min.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *