Monteverdi 450 år!

I 2017 fylder den store renæssancemester Claudio Monteverdi 450 år og i Musica Ficta føler vi os naturligvis forpligtet til at fejre denne betydningsfulde komponist med et flot fødselsdagsprogram.

Monteverdi (1567-1643) er mest kendt for sine operaer, som er de første geniale operaer i hele repertoiret. Men det glemmes ofte at Monteverdi også var en fabelagtig madrigal-komponist, og det er i denne egenskab vi i Musica Ficta primært ønsker at fejre ham. Gennem hans 9 madrigalbøger kan man følge hans udvikling fra den næsten overmodne senrenæssance til den tidlige baroks sprøde og indsmigrende melodiøsitet. Mange af Monteverdis madrigaler er faktisk små dramatiske scener, man kunne næsten kalde dem små operaer.

I vort projekt vil vi ikke alene fokusere på den yderst raffinerede musik, men også understrege det dramatiske, det fortællende, dvs. det lystige og det tragiske i al sin farverigdom. Et program med en meget bred appel.

Vi planlægger at give fire koncerter med programmet, hvor af de to første allerede er aftalt.

Det er en dyd for Bo Holten at give grundige introduktioner ved Musica Fictas koncerter. Den tidlige musik har en umiddelbar appel, men er i mange kredse ganske ukendt. Vi ser det derfor som en vigtig opgave at give publikum en introduktion til musikken, komponisten og tiden.

 

Dohyo Sol, lut


Praktisk info
Besætning: 7 sangere, lut & Bo Holten, dirigent og fortæller
Pris: 18.000 DK
Varighed: ca. 75 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *