Repertoire 2017

Monteverdi 450 år! - I 2017 fylder den store renæssancemester Claudio Monteverdi 450 år og i Musica Ficta føler vi os naturligvis forpligtet til at fejre denne betydningsfulde komponist med et flot fødselsdagsprogram. Monteverdi (1567-1643) er mest kendt for sine operaer, som er de første geniale operaer i hele repertoiret. Men det glemmes ofte at Monteverdi også var en... Read more »
Reformationenen 500 år - I Musica Ficta har vi i snart 20 år varetaget den danske sangskat på det højeste professionelle niveau, en sangskat som på mange måder er ganske unik for dansk kultur og som gennem tiden har fungeret som en fælles konstitution af national og åndelig bevidsthed. At skabe kollektiv åndeligt grundlag gennem fællessang er dog ikke... Read more »
Danske sange hele året - Ensemblets 16 cd’er med danske sange på Naxos, som dækker perioden fra Weyse til vor tid, inklusive en række komponist-portrætter, har været rekordsælgende og løbende kommet ud i nye versioner og nye oplag.   De danske sange repræsenterer faktisk en unik kulturarv og i Musica Ficta ønsker vi at give disse sange al den fordybelse... Read more »
Madrigalens Renæssance - Madrigal-genren florerede 1540-1650 og er en af de mest populære vokalformer overhovedet med sin blanding af lærd musikteknik og sexet leg med ord og symboler i raffineret blanding.   Musica Ficta har dyrket denne genre i de sidste 20 år og har nået et højt internationalt niveau, helt sammenligneligt med det bedste af den art... Read more »
Sommerfugledalen med Stefan Forssén - Stefan Forrsén er en af de helt store navne i svensk jazz. Han er en slags viderefører af den tradition, der blev grundlagt af Jan Johansson (Jazz på Svenska) og siden manifesteret af folk som Bengt Hallberg, Arne Domnérus og Monica Zetterlund, en udpræget jazzet stil med stærk indflydelse fra nordisk folketone. Forssén er imidlertid... Read more »
Jul med Musica Ficta -   Palestrina har i flere år været hovedpersonen ved Musica Fictas julekoncerter og i 2016 er det hans storslåede julemessee “O magnum mysterium” for seks stemmer, der er på programmet. Her berettes om det store mysterium at Guds fødtes på jord.     Messen er et julehøjdepunkt af de helt store og festlige og et... Read more »
Matthæuspassion af Lassus -   Når vi taler om Matthæus-passionen, er det selvfølgelig Bach vi tænker på. Men musikalsk iscenesættelse af Jesu lidelseshistorie går langt tilbage.   I old-kirken sang man passionshistorierne som kun en-stemmig sang. Men i 1500-tallet begyndte man at tonesætte passionerne i flerstemmig klædedragt. Mest dramatisk i den katolske passion, hvor man fastholdt evangelisten og Jesus... Read more »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *