Carlo Gesualdo · Madrigaler

Gesualdo var ikke bare en af sen-renæssancens betydeligste og mest ekstreme komponister. Han var også en neurotisk, eksperimenterende og ‘moderne’ person, som i øvrigt tog livet af sin utro kone og hendes elsker.

 

Med sin status af fyrste kunne han tillade sig at komponere præcis som det passede ham, hvilket gav hans musik et vildere ansigt end samtidens.
Gesualdos dramatiske liv og grumme skæbne er dybt
forbundet med den farverige, splittede og dybt fortvivlede
musik, han producerede.

 

Carlo Gesualdo (1566-1613) har i flere år være en yders central komponist i Musica Fictas arbejde. En stor del af hans ekspressive madrigaler og kirkemusik er blevet uropført af ensemblet her i landet og sidste år var Gesualdo på alles læber da Bo Holten og Eva Sommestad Holtens opera Gesualdo · Shadows blev opført for fulde huse på Operaens Takkelloft.

 

I september 2015 blev Musica Ficta og Bo Holten inviteret som æresgæster til åbningen af Gesualdos nyrestaurerede slot i byen Gesualdo nær Napoli. Her gav ensemblet en hel koncert med Gesualdos madrigaler. Det samme repertoire er nyligt udkommet på cd hos DANACORD og fik i august 2016 fem stjerner i BBC Music Magazine.

Hvor skal denne spektakulære musik opføres næste gang?

 

 

Praktisk info:

Besætning: 7 sangere & Bo Holten, dirigent og fortæller

Pris: 19.000 DK

 

 

1 Se la mia morte
2 Beltà poiché
3 Mille volte
4 Io parto
5 O dolce mio martire
6 non t’amo
7 Meraviglia d’Amore
8 Luci serene
9 Il sol, qual or
10 Dolcissima mia vita
11 Mercè! grido
12 Se vi duol
13 Aciugate
14 Mille volte
15 Se la mia morte
16 Beltà poiche
17 Io parto

CarloGesualdo