facebook logo
Youtube logo

Release af Gesualdo · Shadows på DVD

15/08/18 - kl 20:00

Kattebjerg 5, 4700 Næstved

Den 17. august 2018 udkommer DVD’en Gesualdo Shadows på Dacapo Records, men allerede den 15. august kan operafilmen ses i stort format på Næstved Early Music Festival.

Arrangementet indledes med en Artist Talk i Sydbanks Arkade kl. 16.00, hvor Karin Fich interviewer Bo Holten, Deda Cristina Colona og Eva Sommestad Holten om arbejdet med operaen. Dernæst vil man kunne købe et måltid og fortsætte til Næstved Bio, hvor der vil være visning af DVD’en kl. 20.00

Dirigent og komponist Bo Holten har længe været fascineret af Carlo Gesualdo – en italiensk prins og en af de mest ekstreme komponister fra senrenæssancen, hvis dramatiske liv og bitre skæbne udgør plottet i Holten og librettist Eva Sommerstad Holtens ‘moderne barokopera’ Gesualdo Shadows. Som en spejling af nutiden, er dette et drama om en stor kunstner fortabt mellem ydre pligter og indre skrøbelighed: fra en passioneret ungdom til en alderdom præget af mystik, vold og melankoli. Gesualdos egne madrigaler, indskrevet i partituret, bidrager til et spændende univers af smerte og skønhed.

 

Medvirkende:

Carlo Gesualdo Gert Henning-Jensen

Shadow Tor Lind

Maria d’Avalos Hanna Kappelin

Fabrizio Carafa Rasmus Kure Thomsen

Duke of Ferrara Guido Paevatalu

Leonora d’Este Ann-Christin Wesser Ingels

Fontanelli Anders Jakobsson

Musica Ficta

Concerto Copenhagen

Bo Holten, dirigent

Deda Cristina Colonna, Instruktion & koreografi

Eva Sommestad Holten, scenografi, kostumer & dukker