facebook logo
Youtube logo

Grænselandets sange – AFLYST

06/06/20 - kl 17:00

Brødremenighedens kirke, Lindegade 15, 6070 Christiansfeld

Koncerten er aflyst. Afvikles i 2021

Store dele af den danske sangskat blev formet samtidigt med opgøret om hertugdømmerne. Her blev fællessangen et samlingspunkt i forsamlingshuse, folkehøjskoler og folkemøder. Sangen blev et bærende element både i den nationale kamp, men også i bredere forstand blev fællessangen en bærende søjle i danskernes identitetsdannelse som nationalstat, med det resultat, at Danmark står med verdens mest
pragtfulde sang- og salmeskat.

I år fejrer vi 100-året for Genforeningen, og Musica Ficta er blevet bedt om at indspille en CD med Grænselandets sangskat. CD’en udkommer på Dacapo Records i juni 2020, men hele året kan man høre sangene ved koncerter med Musica Ficta og Bo Holten.

Koncerterne indeholder sange, der er opstået i opgøret om hertugdømmerne i 1800-tallet og frem til tiden omkring Genforeningen, og vil desuden indeholde en mindre buket af sange, som er frembragt i grænselandet i perioden fra 1950´erne og op til nutiden. Det samlede repertoire vil omfatte både sange, som stadig lever, men særligt sange, som er ved at blive glemt – det er netop denne del af kulturarven, vi ønsker at bringe tilbage på det fællessanglige landkort.

Koncerten præsenterer sangene i udvalg, og Bo Holten supplerer med fortællinger om perioden og sangenes tilblivelse.

Billetsalg ved indgangen eller på telefon 79791773.

Medvirkende

Christine Nonbo Andersen Rebecca Forsberg Svendsen Daniel Carlsson Josef Hamber Rasmus Kure Thomsen