facebook logo
Youtube logo

Mogens Pedersøn Pratum Spirituale Releasearrangement

09/11/23 - kl 15:00

Regensens Festsal, Store Kannikestræde 2, 1169 København

PROGRAM

15.00            Velkomst og praktiske informationer v. Christian Tobiassen

15.10            Om Pedersøn, Pratum Spirituale og idéen til en ny udgave v. Harold Thalange og Bo Holten

Et af de første møder mellem Bo Holten og Harold Thalange affødte idéen til den nye udgave af Pratum Spirituale. I samtale vil Bo og Harold fortælle historien og give en generel introduktion til Pedersøn og hans kirkemusikalske hovedværk.

16.00            Pause med kaffe og kage

16.30            En folkeudgave af et renæssanceværk v. Bjarke Moe

Oplægget vil handle om, hvordan vi har arbejdet med de gamle stemmebøger fra 1620 for at nå frem til det, vi kalder en folkeudgave af Pratum Spirituale. Ud over at fortælle om de valg, vi har truffet, og hvorfor udgaven er endt med at se ud, som den gør, vil Bjarke vise nogle af de (ind i mellem ret spøjse) problemer, som vi stødte på undervejs.

17.15            Teksterne i Pratum Spirituale og deres kontekster

Teksterne i Pratum Spirituale var velkendte i den danske lutherske kirke, før Mogens Pedersøn lod dem indgå i sit værk. Deres traditionelle placering i dogmatiske og liturgiske sammenhænge fremgår af Hans Thomissøns Den danske salmebog (1569) og af Niels Jespersens Graduale (1573). Ved at indlemme teksterne i sit værk overtog Mogens Pedersøn kirkegængernes associationer til teksternes hidtidige funktioner, samtidig med at han indsatte dem i nye omgivelser. Foredraget vil fokusere på denne spænding mellem gamle og nye kontekster.

 

18.15:           Sandwich og vin

 

19.30:           Koncert i Trinitatis Kirke

 

Hele arrangementer inkl. koncert, mad og drikke koster 200 kr. Hvis du ikke ønsker at deltage i koncerten, findes der også billetter kun til seminaret. Disse koster 150 inkl. mad og drikke. Prisen er ex. billetgebyr

 

OM NODEN

Mogens Pedersøns Pratum Spirituale udgives den 9. november og vil være tilgængelig for salg både ved release-seminaret og den efterfølgende koncert. Pratum Spirituale koster 400 kr. i forudbestilling. Derefter koster udgivelsen 450 kr.  Ved køb af minimum 6 stk. er stykprisen 250 kr. Skriv til sales@edition-s.dk, hvis du vil købe 6 eksemplarer eller mere.

 

Se noden og læs mere på: https://edition-s.dk/music/mogens-pederson/pratum-spirituale

Medvirkende

Ann-Christin Wesser Ingels Christine Bach Tofft Anna Maria Wierød Eva Wöllinger-Bengtsson Daniel Carlsson Josef Hamber Rasmus Kure Thomsen