facebook logo
Youtube logo

Musik i skyggen af den sorte død

15/06/22 - kl 19:00

Herlufholm Skole (Agoraen) Herlufholm Alle 170

Ensemble Storstrøm og vokalensemblet Musica Ficta vil under ledelse af Bo Holten udforske to af middelalderens største komponister.

Komponisterne Guillaume de Machaut (ca. 1300-1377) og Francesco Landini (ca. 1325 – 1397) er de to største navne i 1300-tallets musik. Begge var de både musikere, digtere og filosoffer, og var i det hele taget meget markante personligheder i deres to landes kulturliv. Deres musik kaldes ofte Ars Nova-musikken fordi den bekender sig til nogle nye trends der kom frem i slutningen af 1200-tallet. Dels en meget stram organisation af de rytmiske strukturer i de nedre stemmer illumineret af en eller flere florissante overstemmer der giver musikken et udpræget lyrisk udtryk med stor vægt på den melodiske skønhed i overstemmerne. For et moderne musik-øre tager det noget tid at vænne sig til disse 700-årige skønheder, men når de først går op for en, forstår man disse to komponisters charme, og den yndest de nød i deres samtid. Begge betjener de sig af alle tidens former.

Næstved Middelalderfestival har bestilt dette særlige samarbejdsprojekt mellem Ensemble Storstrøm og Musica Ficta, så publikum vil både få at høre, hvordan musikken må have lydt i 1300-tallet og hvordan den kan lyde for en moderne instrumental besætning.

Program:

Guillaume de Machaut: Messe de Nostre Dame

Værker af Francesco Landini

Medvirkende

Rasmus Kure Thomsen Josef Hamber Daniel Carlsson