facebook logo
Youtube logo

New Light Messiah

18/12/19 - kl 19:30

Sions Kirke, Østerbrogade 192, 2100 København Ø

Hver generation har sin måde at lave de store barokke oratorier på. Vi har nu i nogle årtier set Messiasopførelser, der har været en reaktion mod den romantiske store og brede barokstil, opførelser der søgte at genskabe hvordan musikken måske kunne have lydt på Händels tid. Vokalensemblet Musica Ficta og Kottos Ensemble mener, at det er tid til nu igen at kaste nyt lys på dette udødelige mesterværk og har arrangeret hele værket for en helt speciel besætning.

Værket fremføres i al sin pragt, men med en besætning der yder barokkens yppige puls og rytmer den fulde retfærdighed. Og med stemmer der i sin slankhed og præcision ligger langt fra den opera-agtige, vibrato tunge klang, for på den måde at komme nærmere ånden i Händels udødelige melodiske sprog.

Arier såvel som kor synges alt sammen af de otte deltagende sangere fra Musica Ficta og orkesterdelen varetages af det mangefarvede ensemble Kottos, som, med deres rod i den progressive folkemusik, giver værket en hel ny klanglig iklædning. Men al musikken er Händels hele vejen igennem, intet lagt til, intet trukket fra.

Messias som man kender den, men aldrig har hørt den før.

Medvirkende

Rebecca Forsberg Svendsen Daniel Carlsson Tobias Aabye Dam Lauritz Jakob Thomsen Christine Nonbo Andersen Josef Hamber Ann-Christin Wesser Ingels