facebook logo
Youtube logo

Præsentationskoncert af den nye Højskolesangbog

03/10/21 - kl 19:30

Det Kongelige Teater, Skuespilhuset

Skuespilhuset lægger scene til to identiske koncerter med masser af fællessang samt flere solistiske optrædener. Du kan både opleve nogle af de sange, du allerede elsker og som er helt centrale for den danske sangskat samt en lang række af de nye sange, der nu træder ind i denne helt særlige skat af sange.
Den første udgave af Højskolesangbogen blev lanceret i 1894 – nu er det 19. gang! Den nye udgave af Højskolesangbogen indeholder sange, som er blevet sunget gennem generationer – men det er også en del af bogens historie, at der løbende tilføres nye sange, mens andre må vige pladsen. Derfor har 151 nye sange fundet vej til den nye udgave. Der er i alt 601 sange i Højskolesangbogen.
Højskolesangbogen er en af de bedst sælgende bøger i Danmark, og det er unikt at have en folkekultur, der synges. Igennem generationer er sange blevet givet videre og holdt levende af et syngende folk. Fællessangen har længe stået stærkt på både efter- og højskoler og i foreningslivet, men de seneste år har der været en opblomstring i fællessangen i mange andre afkroge af samfundet også, fx på uddannelsesinstitutioner, i hjemmet, på arbejdspladser og festivaler.
Præsentationskoncerterne byder på fællessang med et fast husorkester samt gæsteoptrædener fra blandt andre Musica Ficta og Bo Holten, der er repræsenteret i den nye udgave.
Programmet ledes af værtsparret Dy Plambeck og Mathias Hammer, der begge har været med til at udvælge sangene til Højskolesangbogen.
Husorkestret består af Gustaf Ljunggren, Emil de Wall og Rasmus Skov Borring.
Johanne Louise Schmidt og Laus Høybye leder publikum sikkert gennem sangene.
Koncerterne bliver til i et samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Folkehøjskolernes Forening i Danmark.

Medvirkende

Ann-Christin Wesser Ingels Rasmus Kure Thomsen Josef Hamber Christine Nonbo Andersen Lauritz Jakob Thomsen Eva Wöllinger-Bengtsson Tobias Aabye Dam Marie Louise Odgaard Daniel Carlsson