Madrigalens renæssance

Besætning: 8 sangere og Bo Holten Pris: efter aftale Varighed: 70 minutter

Musica Ficta og Bo Holten fik 2016-19 støtte fra Beckett-fonden til et treårigt projekt, hvor ensemblet specialiserede sig i udførelsen af senrenæssancens italienske madrigaler. Vi har arbejdet intenst med musikken i de tre år og  gjort store landvindinger. Et enormt repertoire har åbnet sig for os: Marenzio, Monteverdi, Luzzaschi, Gesualdo, Wert og mange andre. Med originale manualer og teoretiske værker har vi studeret, hvordan man bør udsmykke madrigalerne med musikalske ornamenter, og hvordan man oven i købet kan improvisere inden for genren, næsten som vi kender det fra vor tids jazz.

Madrigalerne er små musikdramatiske scener, der ofte skildrer den ulykkelige (og endnu oftere, den meget erotiske) kærlighed. Madrigalerne var forløbere for operaen, som opstod i denne tid. Når man hører dem, er man ikke i tvivl om, hvordan madrigalernes musikalske miniaturer kunne udvikle sig ind i en fuld scenisk operaramme.

Vi arbejder for tiden videre med nyt repertoire, særligt med fokus på Giaches de Wert (1535-1596) og Luca Marenzio (1553-1599), og vi glæder os til at præsentere denne sprudlende musik for jer, med al den saft og kraft, som den oprindelig er tiltænkt.