NEW LIGHT MESSIAS – Händels Messias i ny let iklædning

Besætning: 8 sangere, Kottos Ensemble og Bo Holten Pris: Efter aftale Varighed: 120 minutter

Hver generation har sin måde at lave de store barokke oratorier på. Vi har nu i nogle årtier levet med Messiasopførelser, der har været en reaktion mod den romantiske store og brede barokstil. Det er opførelser, der har søgt at genskabe, hvordan musikken måske har lydt på Händels tid.

Men jeg vil mene, det er tid at kaste nyt lys på det udødelige mesterværk. Derfor har jeg taget initiativ til et helt nyt Messiasprojekt, hvor hele værket fremføres i al sin pragt, men med en besætning, der yder barokkens yppige puls og rytmer den fulde retfærdighed. Og med stemmer der i sin slankhed og præcision ligger langt fra det lidt operaagtige. På den måde kan vi nærme os ånden i Händels udødelige melodiske sprog.

Arier såvel som kor synges alt sammen af otte deltagende sangere, og orkesterdelen varetages af det mangefarvede ensemble Kottos på kun fire medlemmer: accordeon (Bjarke Mogensen), barok-obo og blokfløjte (Pernille Petersen), græsk lut (Christos Farmakis ) og cello (Josefine Opsahl). Men musikken er Händels hele vejen igennem – intet lagt til, intet trukket fra. Messias rent, purt og levende.

Book