NEW LIGHT MESSIAS – Händels Messias i ny let iklædning

Besætning: 8 sangere, Kottos Ensemble og Bo Holten Pris: Efter aftale Varighed: 120 minutter

Hver generation  har sin måde at lave de store barokke oratorier på. Vi har nu i nogle årtier levet med Messiasopførelser der har været en reaktion mod den romantiske store og brede barokstil, opførelser der søgte at genskabe hvordan musikken måske kunne have lydt på Händels tid.

Men jeg vil mene det er tid nu igen at kaste nyt lys på dette udødelige mesterværk. Derfor har jeg taget initiativ; et helt nyt Messiasprojekt hvor hele værket fremføres i al sin pragt, men med en besætning der yder barokkens yppige puls og rytmer den fulde retfærdighed. Og med stemmer der i sin slankhed og præcision ligger langt fra det lidt opera-agtige, for på den måde at komme nærmere ånden i Händels udødelige melodiske sprog.

Arier såvel som kor synges altsammen af de otte deltagende sangere og orkesterdelen varetages af det mangefarvede ensemble Kottos på kun fire medlemmer: accordeon (Bjarke Mogensen), barok-obo og blokfløjte (Pernille Petersen), græsk lut (Christos Farmakis ) og cello (Josefine Opsahl). Men al musikken er Händels hele vejen igennem, intet lagt til, intet trukket fra. Messias rent, purt og levende.

Book