facebook logo
Youtube logo

Glyptoteket fejrer Højskolesangbogen

19/05/22 - kl 19:00

Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København

I 2022 fylder Højskolesangbogens Melodibog 100 år. Vær med til fejringen ved en storslået koncert på Glyptoteket med tre koroptrædener og fællessang.

Aftenens repertoire indeholder fremførelser af helt nyskrevne korarrangementer såvel som de elskede kendinge. Koncerten har et helt særligt fokus på musikken og skønheden i den danske sangskat.

I koncerten møder du vokalensemblet Musica Ficta med dirigent Bo Holten, det århusianske vokalensemble Vox 11 samt Testrup Højskoles kammerkor. Alle optræder de med korarrangementer af nye og gamle sange fra Højskolesangbogen. Pianist Rasmus Skov Borring er konferencier og sørger for at lede publikum igennem programmet og fællessangene undervejs.

Musica Ficta og dirigent Bo Holten har i over 25 dyrket den danske sang med stort engagement. Ensemblet har givet flere hundrede koncerter med danske sange i hele Danmark og udgivet flere end 20 plader med sange fra denne helt unikke danske kulturskat.

I anledning af 100-året for Højskolesangbogens Melodibog udgiver Højskolernes Forlag Korbogen med 50 korarrangementer af sange fra Højskolesangbogen. Korlivet i Danmark fungerer som et bindeled mellem den folkelige og professionelle sangkultur, og Korbogen vil gøre den musikalske dimension i Danmarks folkekultur endnu mere tilgængelig for alle sangentusiaster på tværs af generationer, der har lyst til at synge flerstemmigt. Denne koncert er den officielle release af Korbogen.

Medvirkende

Marie Louise Odgaard Eva Wöllinger-Bengtsson Rasmus Kure Thomsen Ann-Christin Wesser Ingels Lauritz Jakob Thomsen