facebook logo
Youtube logo

Grænselandets sange

14/11/20 - kl 16:00

Ringkøbing Kirke, Kirkepladsen 2, 6950 Ringkøbing

Store dele af den danske sangskat blev formet samtidigt med opgøret om hertugdømmerne. Her blev fællessangen et samlingspunkt i forsamlingshuse, folkehøjskoler og folkemøder. Sangen blev et bærende element både i den nationale kamp, men også i bredere forstand blev fællessangen en bærende søjle i danskernes identitetsdannelse som nationalstat, med det resultat, at Danmark står med verdens mest pragtfulde sang- og salmeskat.

I år fejrer vi 100-året for Genforeningen, og Musica Ficta har indspillet en CD med Grænselandets sangskat. CD’en udkommer på Dacapo Records i juni 2020, og i løbet af efteråret kan man høre sangene ved koncerter med Musica Ficta og Bo Holten.

Koncerterne indeholder sange, der er opstået i opgøret om hertugdømmerne i 1800-tallet og frem til tiden omkring Genforeningen, og vil desuden indeholde en mindre buket af sange, som er frembragt i grænselandet i perioden fra 1950’erne og op til nutiden. Det samlede repertoire vil omfatte både sange, som stadig lever, og især sange, som er ved at blive glemt – det er netop denne del af kulturarven, vi ønsker at bringe tilbage på det fællessanglige landkort.

Koncerten præsenterer sangene i udvalg, og Bo Holten supplerer med fortællinger om perioden og sangenes tilblivelse.

Medvirkende

Christine Nonbo Andersen Marie Louise Odgaard Eva Wöllinger-Bengtsson Daniel Carlsson Josef Hamber Rasmus Kure Thomsen Lauritz Jakob Thomsen