facebook logo
Youtube logo

Händels Messias med Copenhagen Phil.

18/12/21 - kl 16:00

Rønne Kirke

Alle kender Halleluja-koret – og for mange er en jul uden Händels Messias helt utænkelig. Nu inviterer dirigenten Bo Holten sammen med Copenhagen Phil og Musica Ficta til en perfekt optakt til juledagene.
Händel skrev Messias på kun 24 dage. Ora­to­riet blev uropført i Dublin, og Händel fik sit eget transportable orgel sejlet fra London til formålet. Publikum var i ekstase. Avisen Dublin News-Letter beskrev begivenheden som: “…flottere end noget andet i samme genre, der har været spillet i dette eller noget andet kongerige.”
Siden dengang er Händels Messias blevet et centralt værk for ethvert kor, uanset stør­relse. I 1800-tallet går man nærmest amok i at opføre Messias med gigantiske opbud af sangere og musikere – i Londons Crystal Palace kan man i 1857 gå til Händel-festival, hvor man opfører Messias med 2000 sangere og et orkester på over 500. Nogle få musi­ke­re og kritikere forsøger forsigtigt at foreslå, at Messias måske ville lyde bedre med ganske få virkelig dygtige sangere og et orkester på størrelse med Händels eget fremfor med 2000 henrykte amatører. De taler for døve øren i 1800-tallet – men i dag synger Musica Fictas 12 sangere både kor og arier, når Bo Holten står i spidsen for december måneds bedste bud på en musikalsk juletradition.
COVID-19
93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.
Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil!
Vi tager publikums helbred og tryghed al­vor­ligt, og vi følger myndighedernes ret­nings­linjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som ud­gangs­punkt at sælge alle pladser i koncert­salen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage æn­dring­er – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.
Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.

Medvirkende

Ann-Christin Wesser Ingels Rasmus Kure Thomsen Josef Hamber Lauritz Jakob Thomsen Eva Wöllinger-Bengtsson Tobias Aabye Dam Marie Louise Odgaard Daniel Carlsson