facebook logo
Youtube logo

Italienske madrigaler

23/01/22 - kl 16:00

Mørdrup Kirke, Vestermarken 2, 3060 Espergærde

I over 10 år har Bo Holten og denne koncerts otte sangere fordybet sig i en helt særlig musikalsk genre, nemlig Italienske madrigaler af renæssancens største komponister. Det er blevet til flere studieture og koncertrejser til Italien og flere turnéer i Danmark, Sverige, Tyskland og Færøerne, kun med disse små musikalske mesterværker. Til denne koncert har vi valgt nogle af vores favoritter, som vi altid glæder os til at fremføre.

Monteverdi har de fleste hørt om, men både de Wert, Gesualdo og særligt Marenzio har så meget at byde kom som komponister ud i vokal kammermusik, at det forhåbentligt vil overbevise alle om kvaliteten ved denne periodes musik.

 

Sidste år indledte Musica Ficta et treårigt samarbejde med Kronborg Slot, hvor ensemblet og Bo Holten vil formidle en vægtig del af musikken fra særligt Christian 4s tid. Danmark var et absolut musikcentrum på den tid, hvor Monteverdi, Gesualdo og Marenzio var på sit højeste, og Christian 4. tiltrak nogle af tidens hotteste navne.

 

God fornøjelse med koncerten og på gensyn på Kronbog, når bøgen springer ud.

 

PROGRAM

Claudio Monteverdi (1567-1643)

Si ch’io vorrei

Rimanti in pace

Ohimé

 

Giaches de Wert (1535-1596)

Solo e pensoso

 

Carlo Gesualdo (1566-1613)

Se la mia morte

Mille volte

Asciugate

 

Costanzo Festa (1480-1554)

Un medico perfetto

 

Francesco Corteccia (1502-1571)

Bacco, bacco

 

Pause

 

Luca Marenzio (1553-1599)

Parto da voi

Fiere silvestre

Canzone baci 1-5

Medvirkende

Ann-Christin Wesser Ingels Rasmus Kure Thomsen Josef Hamber Christine Nonbo Andersen Lauritz Jakob Thomsen Eva Wöllinger-Bengtsson Tobias Aabye Dam Daniel Carlsson