facebook logo
Youtube logo

Machaut: Messe de Nostre Dame

21/03/24 - kl 19:30

Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København

Den 21. marts er EARLY MUSIC DAY. Det er nemlig Johann Sebastian Bachs fødselsdag, og siden 2013 har det været en dag med koncerter og meget andet, der manifesterer den tidlige musik ikke bare i Danmark men internationalt. Det er foreningen REMA – det Europæiske Netværk for Tidlig Musik – som står for dagen, med en lang række koncerter, workshops, screenings og online events.

Musica Ficta og Bo Holten deltager i Early Music Day Copenhagen 2024 med musik af en af middelalderens største komponister.

Komponisten Guillaume de Machaut (ca. 1300-1377) er et af de største navne i 1300-tallets musik. Han var både musiker, digter og filosof og var i det hele taget en markant personlighed. Hans musik kaldes ofte Ars Nova-musikken fordi den bekender sig til nogle nye trends der kom frem i slutningen af 1200-tallet. Dels en meget stram organisation af de rytmiske strukturer i de nedre stemmer illumineret af en eller flere florissante overstemmer der giver musikken et udpræget lyrisk udtryk med stor vægt på den melodiske skønhed i overstemmerne. For et moderne musik-øre tager det noget tid at vænne sig til sådan en 700-årige skønhed, men når det først går op for en, forstår man charmen, og den yndest Machaut nød i sin samtid.

Program:

Guillaume de Machaut: Messe de Nostre Dame

 

Medvirkende

Daniel Carlsson Stephen Yeseta Josef Hamber Jakob Soelberg Miskow