facebook logo
Youtube logo

Stephen Yeseta

Kontratenor

Stephen Yeseta, kontratenor, blev født i Glendale, Californien. Han er uddannet lyrisk baryton fra Northern Illinois University 2009 og kandidat som kontratenor 2020 hos Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han er fortsat i solistuddannelsen under Marianne Rørholm, Helene Gjerris, og Christian Westergaard.

Fra begge sider kommer Stephen fra dybt musikalske familier. Det kunne næsten være, at musikken går rundt i hans årer i stedet for blod, og det kan ses på ham hver gang han optræder. Han har stor lidenskab for musik fra middelalderen, renaissancen, og tidlig barok musik, men også for lieder og moderne musik – hvis ikke det er med elektricitet, for så er det progressiv-rock, som kom tidligt in i hans liv med bande som Gentle Giant. Det er derfor, at han også spiller trommer.

Stephens smukke alt-stemme, levende musikalitet og varme klang har de sidste par år gjort ham til en efterspurgt solist og ensemblesanger, og han synger også jævnligt med ensembler som Camerata Øresund, Musica Ficta, Mogens Dahls kammerkor og DR Koncertkoret.

Udover det skal nævnes hans speciale evner i Gregoriansk sang og liturgisk musik, til hvilke han selv har bidraget egne-komponerede værker. Stephens seneste optræden som oratoriesolist var som alt i Händels Messias med Copenhagen Oratorio Strings.