facebook logo
Youtube logo

Musica Fictas tradtionelle julekoncert

10/12/21 - kl 19:30

Kingos Kirke, Nørrebro

Hør Musica Fictas elskede julekoncert med Danske julesang og Palstrinas julemesse for dobbeltkor.

Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594) var et af hovednavnene i skoledannelsen af den genre, vi stadig i dag kender som renæssancepolyfoni, men ofte lidt misforstået placeres han som en af de konservative kræfter i denne musikalske periode. Palestrinas musik er imidlertid ikke bagudskuende. Den byder på storslåede værker med store følelser og udfordrende musikalsk ekspressivitet.
Hans store julemesse for dobbeltkor er ingen undtagelse, og derfor opfører vi den til jul med Musica Fictas 10 solosangere. Det er italiensk renæssancemusik med guddommelig storhed. Vores egen danske jul rummer imidlertid mere end den kontemplative religiøsitet, nemlig tradition, nærvær, inderlig glæde og samvær med dem, man holder af. Og netop denne personlige og inderlige følelse er formidlet i en hel særlig form på vores breddegrader, nemlig i de danske julesange og salmer.
Musica Ficta indspillede for næste 25 år siden en dobbelt-CD med de bedste danske julesange og salmer, som har solgt over 100.000 eksemplarer. Det er netop disse sange, vi præsenterer ved årets julekoncert indflettet mellem messe-leddene i Palestrinas store værk. På denne måde fastholder vi julemessens struktur og sætter sangene ind, hvor der i traditionel liturgisk forstand ville være indsat prædiken, læsninger og salmesang.
Dette koncertkoncept præsenterer den største vokalkunst i en alsidig sammensætning med det kendte, og vi håber netop derved at kunne give publikum i alle aldre og med forskellige forudsætninger en stor koncertoplevelse. Bo Holten, som gennem hele sit liv har specialiseret sig i disse to genrer, vil guide publikum gennem musikken, og vi har bedt den danske Palestrina-ekspert Svend Ingvardt Nielsen om at skrive programnoten til det trykte koncertprogram.
Gratis adgang.

Medvirkende

Ann-Christin Wesser Ingels Rasmus Kure Thomsen Josef Hamber Lauritz Jakob Thomsen Eva Wöllinger-Bengtsson Tobias Aabye Dam Marie Louise Odgaard