facebook logo
Youtube logo

Palestrinas Julemesse og de bedste danske julesange

03/12/23 - kl 15:00

Grundtvigs Kirke, På Bjerget 14B, 2400 København NV

Musica Ficta har gjort det til en tradition i december at opføre Palestrinas store julemesse for dobbeltkor ”Missa Hodie Christus natus est”, selvfølgelig sammen med vores sædvanlige perlerække af velkendte danske julesange, særligt elsket gennem mange menneskers ivrige brug af vores to juleplader.

Hvorfor Palestrinas store og feststemte 8-stemmige jule-messe ikke tidligere har været en juletræffer på disse breddegrader er en gåde. Men vi er stolte af, at vi var de første og hidtil eneste der har bragt den til torvs – et hovedværk i senrenaissancens julemusik.

De danske julesange flankerer Palestrinas store værk og bringer os smukt og fredfyldt ind i den altid stemningsfulde, men travle december.

I Musica Ficta værner vi om den danske sangskat, og dette sker i særdeleshed ved vores julekoncerter. Vi sigter på den brede publikum ved disse koncerter, hvor vi altid både ser børn, gamle og folk fra alle sociale lag. Ved koncerten introduceres musikken og historierne bag dens tilblivelse.

Medvirkende

Ann-Christin Wesser Ingels Anna Maria Wierød Marie Louise Odgaard Eva Wöllinger-Bengtsson Josef Hamber Rasmus Kure Thomsen Lauritz Jakob Thomsen