facebook logo
Youtube logo

The Northern Madrigal – Færøsturné

30/08/19 - kl 19:30

Vestmanna kirkja, Bakkavegur 31 350 Vestmanna Færøerne

Med støtte fra Beckett-Fonden indledte Musica Ficta og Bo Holten i 2016 et treårigt projekt, med det formål at specialisere sig i udførelsen af senrenæssancens italienske madrigaler. Vi har nu arbejdet intenst med musikken de første to år og store landvindinger er gjort. Vi har lært et enormt repertoire at kende fra tidens allerstørste komponister: Marenzio, Monteverdi, Luzzaschi, Gesualdo, Wert etc. Vi har med originale manualer og teoretiske værker studeret, hvordan man kan og bør udsmykke madrigalerne med musikalske ornamenter, og hvordan man sågar kan improvisere inden for genren, næsten som vi kender det fra vor tids jazz.

Madrigalerne er små musikdramatiske scener, der ofte skildrer den ulykkelige (og endnu oftere, den meget erotiske) kærlighed. Madrigalerne var forløbere for operaen, som opstod i denne tid, og når man hører dem, er man ikke i tvivl om, hvorfor man fristedes til at føre disse musikalske miniaturer ind i en fuld scenisk ramme.

I år dykker vi ned i repertoiret fra Christian 4.s hof hvor kendte, internationale navne som Heinrich Schütz og John Dowland, men også vores egne danske talenter Mogens Pedersøn og Hans Nielsen er på plakaten.

Medvirkende

Daniel Carlsson Tobias Aabye Dam Eva Wöllinger-Bengtsson Lauritz Jakob Thomsen Christine Nonbo Andersen Josef Hamber Rasmus Kure Thomsen Ann-Christin Wesser Ingels