facebook logo
Youtube logo

Madrigalens Renæssance

24/02/19 - kl 16:00

Mariendals Kirke, Nitivej 17, 2000 Frederiksberg

Med støtte fra Beckett-Fonden indledte Musica Ficta og Bo Holten i 2016 et treårigt projekt, med det formål at specialisere sig i udførelsen af senrenæssancens italienske madrigaler. Vi har nu arbejdet intenst med musikken de første to år og store landvindinger er gjort. Vi har lært et enormt repertoire at kende fra tidens allerstørste komponister: Marenzio, Monteverdi, Luzzaschi, Gesualdo, Wert etc. Vi har med originale manualer og teoretiske værker studeret, hvordan man kan og bør udsmykke madrigalerne med musikalske ornamenter, og hvordan man sågar kan improvisere inden for genren, næsten som vi kender det fra vor tids jazz.

Madrigalerne er små musikdramatiske scener, der ofte skildrer den ulykkelige (og endnu oftere, den meget erotiske) kærlighed. Madrigalerne var forløbere for operaen, som opstod i denne tid, og når man hører dem, er man ikke i tvivl om, hvorfor man fristedes til at føre disse musikalske miniaturer ind i en fuld scenisk ramme.

I 2019 arbejder vi videre med repertoire, og skal genopvække madrigaler som faktisk er skrevet af Danskere på Christian 4s tid.

Koncerten er gratis

Medvirkende

Tobias Aabye Dam Ann-Christin W. Ingels Rasmus Kure Thomsen Josef Hamber Christine Nonbo Eva Wöllinger-Bengtson