facebook logo
Youtube logo

Tysk sværvægter ved Christian 4.s hof – åben prøve

14/06/22 - kl 10:30

Kronborg Slot, 3000 Helsingør

Musica Ficta fejrer 350-året for Heinrich Schütz’ død

Kom helt tæt på forberedelserne, når Vokalensemblet Musica Ficta holder åbne prøver på værker af Heinrich Schütz på Kronborg. Musica Ficta øver fra kl. 10.30 til 14.30, og ensemblets dirigent Bo Holten introducerer livligt musikken for både børn og voksne. Det er her gæster har chancen for at spørge om alt vedrørende vokalmusik. Hvad er en kontratenor? Hvor mange stemmer synger man med? Har de danske konger og dronninger lyttet til denne musik? Eller noget helt andet.

Heinrich Schütz er måske den største tyske barokkomponist før Bach og studerede sammen med Mogens Pedersøn under Giovanni Gabrieli i Venedig 1609. Schütz tilbragte megen tid i Danmark og var meget glad for at være her – måske især fordi 30-årskrigen rasede i Mellemeuropa og gjorde livet surt og fyrsterne fattige, så de ikke havde råd til at betale for musik. Han havde på et tidspunkt 200 daler i årsløn i Dresden, men Chr. 4. var klar til at give ham 800. Han opholdt sig her 1632-35 og 1642-44 og var ansat som Chr. 4.s kapelmester med et kapel på ca. 80 sangere og musikere. Schütz skrev en masse musik her i landet, bl.a. musikken (operaen Daphne og meget andet festmusik) til Kronprinsens bryllup, Det Store Bilager, men det er desværre næsten alt sammen gået tabt. I nærværende projekt må vi ty til værker, der ligger tæt op ad de perioder, hvor han har opholdt sig i Danmark.

Medvirkende

Christine Nonbo Ann-Christin Wesser Ingels Eva Wöllinger-Bengtsson Daniel Carlsson Josef Hamber Tobias Aabye Dam Lauritz Jakob Thomsen Rasmus Kure Thomsen